lördag...

Idag är det lördag. det som är inplanerat är först match, ösby mot ösby :S sen ska jag antagligen in till stan med Caisa för lite julklapps shopping. Jag har inte hunnit köpa en enda julklapp än. Har hitills alltid tänk att det är långt kvar och att man hinner. men sen imorgon är det 1a advent... Var och hämtade jul prylnaderna för inte så länge sen. Så nu är det julstakar i fönstrena här hemma, mysigt. Har inte så mycket att skriva återkommer antagligen ikväll.





/Catherine

till Elin: till provet (i So)

Sidor i boken: s 28 - 47

(s. 41 - 47 arbetar vi med och går igenom efter praon.)

+ stencil ´´befolkningsutvecklingens stadier''

+ stencil '' lista över förslag att minska befolkningstillväxten...''

det här ska man kunna:

1. veta var i världen u-länder respektive i-länder finns, ge exempel på de båda. Veta varför vissa länder blivit u-länder och vad som är typiskt för befolkningutvecklingen i de båda.

2. kunna läsa information ur en befolkningspyramid, dra slutsatser av informationen samt kunna analysera och jämföra en pyramid med en annan.

3. Kunna utläsa information ur kartor och dra slutsatser av denna - både vad som gäller naturförutsättningar samt tematiska kartor om befolkning.

4. behärska och kunna använda viktiga ord på området i rätt sammanhang.

5. veta hur befolkningsutvecklingen sett ut förr, vilken folkmängd vi har i världen och i Sverige mfl idag och hur vi tror att det kommer att bli i framtiden. Du ska också kunna förklara den demografiska cykeln.

6. känna till och kunna förklara olika metoder för att försöka förhindra kraftig befolkningsökning.

7. veta vad som gör en plats attraktiv, oattraktiv att bo på samt hur man mäter och räknar invånarantal. Du ska också kunna förklara överbefolkning.

8. Du ska kunna resonera kring migration orsaker till det och konsekvenser av det.

for blue skies

Nu är det banne mig riktig vinter och ett tag sen jag skrev sisst. Sakerna har ingenting med varandra att göra, but it felt like an opening line. Praoen går som smort och för en gångs skull önskar jag att tiden kunde gå lite långsammare. Jag vill inte lämna Scandic dels för att jag lämnar det för skolan -.-
Men det blir nog ett sommarjobb där någon gång. Ikväll har jag träning och nu ( när det är minus grader ute och is överallt ) har våra tränare bestämt sig för att vi ska samlas en halv timme tidigare än vi börjar för att gå ut och jogga tillsammans. Är det bara jag som tror att något illa kommer att hända? Och för er innebandy tjejer som hade glömt det blir ni nu påminda. Vad har jag gjort sen sisst? JO, Twilight har jag ju vart och sett. Den filmen var underbar, Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Se den och skaffa egna åsikter. Det är verkligen värt det. Jag vet inte när mitt nästa inlägg blir. Men här får ni i alla fall två bilder från julavslutningen i sexan. I wish i was 12 again.

 

hot n' cold

Idag så kom jag till praoen vid åtta igen, det var fullt med gäster så jag kutade in och ut med tallrikar. Men det blev lugnt efter typ 45 minuter. Så i 1 h och 15 min kunde jag gå runt lugnt och ta hand om disken. Men det slutade med att jag var ensam kvar där och att det var tallrikar och glas överallt. Men det gjorde inget för det löste sig. Sen när alla gäster hade gått så dukade jag fram servetter, glas och loka till 120 gäster. Igår var det ju några från något fotbollslag som jag inte kände igen, men idag så var det en snubbe där från svenska landslaget som jag faktist kände igen men inte kom ihåg namnet på + den där skådespelaren från ondskan. Hahaha, han ser helt annorlunda ut än vad han gör på filmen kan jag säga. Btw är det någon annan än jag som läste City tidningen idag? Det är en man som har en krönika där Fredrik Backman. Idag hade han skrivit ett stycke med rubriken ''Min teori om praktikanter'' Det var ju lite passande med tanke på att jag och resten av åttorna på Kvarnberget gör det. Så jag läste den och han skrev saker som ''En praktikant är som bekant i bästa fall gratis arbetskraft men mer troligt lite som att passa grannens lätt efterblivna hund i två veckor'' Även fast han dissar alla praktikanter och jag tycker det är rätt så dumt att skriva som att alla ungdomar som går på praktik är efterblivna så är han jävligt skön XD


 

Twilight

Nu har jag bokat biljetter till Twilight på Torsdag 18.10 @ Sf sergel till mig och Vilma. Hoppas bara att vi lyckas komma in med tanke på att den är från 15. Jag har aldrig haft problem med det förut men vad jag har hört så verkar det som att dom har blivit strängare med åldersgränsen de senaste veckorna :S

                             


man on the moon

Slutade lite innan ett idag efter att ha börjat åtta på praon.
Var jäkligt nervös i början eftersom inga av de som jag jobbade med igår var där. Men sen så började jag snacka med en av tjejerna där, Maria som visade sig vara en av min mammas kompisars dotter som också är från filippinerna. Sen kom Fredia som jag jobbade med igår också. Jag är verkligen glad att jag praoar på scandic, typ alla som jobbar där är jätte snälla så det blir inte mysko eller något. Idag var det också några från fotbollsgalan där fast jag kände inte igen dem först men sen så sa Bo att dem typ spelade och så fattade man det lite eftersom de satt och snacka om efterfesten typ.
Sen var det ett jätte trevligt äldre umgänge där som var hur trevliga som helst! Så det gjorde min dag lite.
Sen ikväll har jag träning också. Ser verkligen fram emot det med tanke på att jag inte träffat flera av människorna på flera dagar. 

                                         

/Catte

poker face

Sitter och klipper ut massor med bilder ut Elle, min wall of the emo time ska ersättas med bilder därifrån.
En läskig grej är att igår så blev en av dde anställda på scandic (där jag praoar) överfallen på väg dit, typ bara några femtio meter därifrån. Ungefär vid den tiden jag ska vandra omkring där på gatorna. Men jag glömmde att fråga. Hur hade ni andra åttor det på eran prao?

/Catte

the first day of the prao.

Idag började de två veckorna av praoen. Jag praoar ju på frukosten @ Scandic sergel plaza.
Det var faktist skit roligt. Det var rätt så jobbigt eftersom jag får gå runt hela tiden. Alla som käkade där stirrade på mig och trodde typ att de körde på barnarbete, skaften var inte tillräkligt snabba för att inse att jag var praktikant.
Jag lyckades ändra mina arbetstider till 8-13 istället för 7-13, jag var tvungen att gå upp 5 idag för att hinna men jag är inte ett dugg trött! Jag fick sluta efter att jag käkat lunch 11.00 eftersom det är måndag och det inte finns så mycket att göra just idag. Då mötte jag upp pappa i stan och vi gick och kollade på vinterjacka till mig. Han hade först bestämt att han och mamma inte skulle köpa en till mig försen mellandagsreorna eftersom dom typ alltid kör halva priset på dyra jackor och från 3000 till 1500 det bangar man ju inte på. Men eftersom det typ inte finns kvar så många i min storlek tror jag att jag kan försöka få den lite tidigare (a) 

                                  Kodiak Parka
  Den här jackan fast i röd och i tjej modell vill jag ha :)

Finns roligare... just nu


RSS 2.0